Dadelbrood met walnoten - Spaans Vijgenbrood

Vijgen-dadel-notenbrood, Spanje

Ingrediënten

  • 150 gr. stukjes dadel
  • 150 gr. stukjes gedroogde vijgen
  • 150 gr. noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten
  • 400 gr. volkerenmeel
  • 100 gr. witte tarwebloem
  • 5 gr. zout
  • 3 el appelstroop
  • 50 ml walnootolie of zachte boter
  • 3 dl water
  • 10 gr. instant gist

Bereidingswijze

  1. Doe het meel en de bloem in een kom met het zout, de gist, de stroop en het water. Meng alles 5 minuten.
  2. Kneed het geheel daarna nog 5 minuten goed door.
  3. Laat het deeg in de kom afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur ong. 1 uur rijzen.
  4. Kneed de noten, vijgen en dadels door het deeg.
  5. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 broden van.
  6. Leg de 2 broden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat weer 1 uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 220°C.
  8. Bak de broden in ong. 30 minuten af.

Dadelbrood met walnoten - Spaans Vijgenbrood

Similar Posts