Vijgen-dadel-notenbrood, Spanje
Ingrediënten
- 150 gr. stukjes dadel
- 150 gr. stukjes gedroogde vijgen
- 150 gr. noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten
- 400 gr. volkerenmeel
- 100 gr. witte tarwebloem
- 5 gr. zout
- 3 el appelstroop
- 50 ml walnootolie of zachte boter
- 3 dl water
- 10 gr. instant gist
Bereidingswijze
- Doe het meel en de bloem in een kom met het zout, de gist, de stroop en het water. Meng alles 5 minuten.
- Kneed het geheel daarna nog 5 minuten goed door.
- Laat het deeg in de kom afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur ong. 1 uur rijzen.
- Kneed de noten, vijgen en dadels door het deeg.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 broden van.
- Leg de 2 broden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat weer 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bak de broden in ong. 30 minuten af.