Zwitserse Twist – Zwitserland
Koffiebroodje
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 120 ml handwarme melk
- 100 gram zachte boter
- 7 gram instant gist
- 40 gram suiker
- 1 eetlepel zout
- Banketbakkersroom
- 120 gram chocoladeschilfers
Bereidingswijze
- Maak eerst de banketbakkersroom.
Bereidingswijze deeg:
- Doe de melk, gist, boter en suikers in de kom draai de ingrediënten, 3 minuten op lage snelheid.
- Voeg de bloem en het zout toe, en kneed het tot een elastisch, glad deeg.
- Bedek het deeg met een vochtige doek, en laat het op een warme plek 60 minuten rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.
- Spreid het deeg uit in een rechthoek, garneer met banketbakkersroom en chocoladeschilfers
- Vouw het deeg dubbel.
- Snij met een pizzasnijder rechthoeken van ongeveer 2 cm breed en 4 cm lang.
- Geef twee keer een twist (draai) aan de broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Broodjes afbakken in 15-20 minuten.
Tip:
Wil je een ander heerlijk koffiebroodje? In plaats van chocoladeschilfers kun je rozijnen gebruiken en vervolgens afwerken met abrikozenmoes en fondant. Hmmmm…