Banketbakkersroom

Bereidingstijd: ca.20 minuten.

Ingrediënten:

  • 120 gram eidooiers ( 6 middelgrote eieren)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 40 gram maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml volle melk.

Bereidingswijze:

  1. Klop de eidooiers met de suiker licht en dik en spatel dan de maïzena erdoor.
  2. Splits het vanillestokje en schraap met de achterkant van een mes het merg eruit.
  3. Voeg het stokje en het merg toe aan de melk.
  4. Breng de melk aan de kook en zet het vuur uit.
  5. Verwijder het vanillestokje en schenk de melk onder flink kloppen in een dun stroompje bij het eimengsel.
  6. Doe het mengsel in een schone pan en klop voortdurend op matig vuur. Schraap langs de zijkant en over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
  7. Neem de pan van het vuur zodra de saus dik begint te worden en er een paar luchtbellen aan het oppervlak verschijnen.
  8. Schenk de banketbakkersroom in een schone plastic bak.
  9. Dek af met plasticfolie (klop op de folie zodat hij tegen de room plakt).
  10. Voor gebruik de banketbakkersroom minimaal 1 uur laten koelen in de koelkast.

Similar Posts