Banketbakkersroom
Bereidingstijd: ca.20 minuten.
Ingrediënten:
- 120 gram eidooiers ( 6 middelgrote eieren)
- 100 gram kristalsuiker
- 40 gram maïzena
- 1 vanillestokje
- 500 ml volle melk.
Bereidingswijze:
- Klop de eidooiers met de suiker licht en dik en spatel dan de maïzena erdoor.
- Splits het vanillestokje en schraap met de achterkant van een mes het merg eruit.
- Voeg het stokje en het merg toe aan de melk.
- Breng de melk aan de kook en zet het vuur uit.
- Verwijder het vanillestokje en schenk de melk onder flink kloppen in een dun stroompje bij het eimengsel.
- Doe het mengsel in een schone pan en klop voortdurend op matig vuur. Schraap langs de zijkant en over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
- Neem de pan van het vuur zodra de saus dik begint te worden en er een paar luchtbellen aan het oppervlak verschijnen.
- Schenk de banketbakkersroom in een schone plastic bak.
- Dek af met plasticfolie (klop op de folie zodat hij tegen de room plakt).
- Voor gebruik de banketbakkersroom minimaal 1 uur laten koelen in de koelkast.