Bapao met gehakt

Bapao, China

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 500 gr bapaomeel
  • 7 gram instant gist
  • 7 gram zout
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 300 ml water, lauwwarm

Voor de vulling

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 gram gehakt
  • 2 eetl. sojasaus
  • Sambal, naar smaak
  • Zout en peper
  • Verder nodig
  • Plantaardige olie, om in te bakken en mee in te vetten
  • Bloem, voor het werkblad
  • Chilisaus, voor erbij, optioneel

Tip: Gebruik voor het deeg speciaal bapaomeel; dat is fijner gemalen en geeft een fijne luchtige structuur aan de gestoomde broodjes. Je vindt bapaomeel bij de toko of online. Deze broodjes bapao zijn gevuld met gehakt. Met dit bapaorecept kun je 14 broodjes maken.

Bereidingswijze:

  • Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 minuten door.
  • Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte, licht met olie ingevette kom op een warme tochtvrije plek 1 uur rijzen.

Bereid intussen de vulling.

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daar de ui en de knoflook in.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rul.
  3. Voeg de sojasaus en sambal naar smaak toe en bak dit enkele minuten mee.
  4. Breng de vulling op smaak met zout en peper en laat het geheel afkoelen.
  5. Verdeel het deeg in porties van ongeveer 60 gram.
  6. Druk de deegbolletjes op een licht bebloemd werkblad plat en schep er wat vulling op.
  7. Maak de randjes licht vochtig met water en vouw het deeg om de vulling heen.
  8. Leg de broodjes met de sluiting naar beneden op een stuk bakpapier en laat ze afgedekt met plasticfolie ongeveer 45 minuten rijzen.

Bapao broodjes stomen

  1. Plaats een stoommandje op een pan met kokend water en leg in het midden van het mandje een stukje bakpapier.
  2. Leg daar voorzichtig 3 tot 4 broodjes per keer op en stoom de bapao in 15 minuten gaar.
  3. Serveer de broodjes (lauw)warm met chilisaus.

Tip: Gestoomde bapaobroodjes kun je ook heel goed invriezen. Na het ontdooien kun je ze opwarmen in de magnetron of door ze opnieuw (kort) te stomen.

Bapao met gehakt

Similar Posts