Kaas uien kruier – Bakkerij Beerse

Kaas-uienkruier, Nederland

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gr. Amerikaanse patentbloem
  • 4 gr. gist
  • 130 ml lauwwarme melk
  • 20 gr. roomboter
  • 10 gr. suiker
  • 5 gr. zout

Topping

  • 4 uien, diverse soorten
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chiliflakes
  • 100 gr. geraspte, pittige belegen kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Deeg

  1. Meng de bloem, de gist, de suiker en het zout door elkaar.
  2. Voeg de lauwwarme melk en de zachte boter toe.
  3. Kneed het geheel ca. 10 minuten stevig door tot je een soepel, elastisch deeg hebt.
  4. Dek het deeg af met huishoudfolie of een theedoek.
  5. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.

Voorbereiding topping

  1. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Snijd de peterselie grof.
  3. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de uien glazig.
  4. Voeg de droge kruiden en de peterselie aan de uien toe.

Afbakken

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Kneed het deeg nog een keer door.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van ongeveer 1 cm.
  4. Verdeel het deeg in de bakvorm.
  5. Strooi de helft van de geraspte kaas over het deeg heen.
  6. Leg daarna de uien op het deeg en strooi hier bovenop de overige kaas.
  7. Dek de uienkruier weer af met huishoudfolie/theedoek en laat het nog een half uur rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 190°C.
  9. Doe het brood in de oven en bak het in 30 minuten gaar.

Kaas uien kruier – Bakkerij Beerse

Similar Posts