Cranberry broodjes | By Andrea Janssen

Cranberry brood, VS

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem
  • 7 gram instant gist
  • 275 ml handwarm water
  • 20 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 20 gram boter/plantaardige margarine (op kamertemperatuur)
  • 150 g gedroogde cranberries

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, gist en de suiker in een beslagkom en voeg het water toe.
  2. Laat de mixer met haak enkele minuten mixen en voeg het zout toe.
  3. Kneed het geheel in ca. 5 minuten
  4. Voeg nu de boter/plantaardige margarine toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  5. Mix er zo kort mogelijk de cranberries erdoorheen.
  6. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  7. Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap.
  8. Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat.
  9. Rol de lap stevig op tot een deegrol. Bestrijk de deegrol met water.
  10. Leg de deegrol op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg 45 minuten narijzen.
  11. Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor op 180° C.
  12. Bak het brood in ca. 25 minuten gaar en bruin.

Cranberry broodjes | By Andrea Janssen

Similar Posts