Cranberry brood, VS
Ingrediënten
- 500 gram patentbloem
- 7 gram instant gist
- 275 ml handwarm water
- 20 gram suiker
- 8 gram zout
- 20 gram boter/plantaardige margarine (op kamertemperatuur)
- 150 g gedroogde cranberries
Bereidingswijze
- Doe de bloem, gist en de suiker in een beslagkom en voeg het water toe.
- Laat de mixer met haak enkele minuten mixen en voeg het zout toe.
- Kneed het geheel in ca. 5 minuten
- Voeg nu de boter/plantaardige margarine toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Mix er zo kort mogelijk de cranberries erdoorheen.
- Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap.
- Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat.
- Rol de lap stevig op tot een deegrol. Bestrijk de deegrol met water.
- Leg de deegrol op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg 45 minuten narijzen.
- Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor op 180° C.
- Bak het brood in ca. 25 minuten gaar en bruin.