eerste tibetaanse brood, zonvormig

Gerstebrood, Tibet

Ingrediënten

  • 250 gr. gerstemeel
  • 250 gr. tarwemeel
  • 50 gr. sesamzaad
  • 25 ml sesamolie of andere olie
  • 7 ½ gr. zout
  • Ca. 400 ml kokend water

Bereidingswijze

Begin een avond tevoren
  1. Rooster het gerstemeel in een pan met dikke bodem, roer af en toe tot het meel gaat geuren; het moet net niet beginnen te kleuren.
  2. Dit roosteren kan ook in een oven van 160°C.
  3. Meng het geroosterde meel met het tarwemeel, het sesamzaad, de olie en het zout.
  4. Overgiet het mengsel beetje bij beetje met kokend water en roer; het wordt een rouxachtig geheel.
  5. Doe een doek om de kom; wikkel het geheel in kranten en leg daar kussens overheen, oftewel boots een hooikist na.
De volgende dag
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Maak een egaal mengsel van het deeg, vorm een platte koek hiervan, leg deze op bakpapier of op een ingevette bakplaat.
  3. Vorm een rondje in het midden; snijd van daaruit de “zonnestralen”.
  4. Bak het brood in ca. 60 minuten af.
  5. Laat het brood afkoelen op een rooster.

eerste tibetaanse brood, zonvormig

Similar Posts