https://1.bp.blogspot.com/-9hqJooeJnzQ/XAY6LmmC6PI/AAAAAAAAFyc/Huam170p0gEebSkmX6ryTcIiV5aXsEVAgCLcBGAs/s1600/20181203_091411.jpg

Minibroodjes, Marokko

Ingrediënten

  • 1000 gr. bloem
  • 200 gr. fijne griesmeel
  • 250 ml karnemelk/water (of gebruik alleen water)
  • 250 ml water
  • 42 gr. verse gist of 14 gram instant gist
  • 15 gr. zout

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het griesmeel en de gist.
  2. Voeg het zout toe en meng de karnemelk met het water tot een samenhangende deegbal.
  3. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine tot een elastisch, soepel deeg.
  4. Laat het deeg 60 minuten afgedekt onder een keukendoek rijzen.
  5. Verdeel de gewenste hoeveelheid bollen of bolletjes.
  6. Rol de bollen door het griesmeel en vorm er platte broden of broodjes van, van ca. 1 cm dik.
  7. Laat de broodjes 30 minuten rijzen.
  8. Druk een gat in het midden (met je vinger of de steel van een houten lepel bijv.) of prik er met een vork een paar keer in.
  9. Oven voorverwarmen op 200°C.
  10. Bak de bollen/bolletjes mooi bruin en gaar af.

Je mag ze ook bakken in een Marokkaanse pan (makla), aan beide kanten mooi bruin en gaar. Doe ze na het bakken meteen onder een theedoek en laat ze daar afkoelen.

https://1.bp.blogspot.com/-9hqJooeJnzQ/XAY6LmmC6PI/AAAAAAAAFyc/Huam170p0gEebSkmX6ryTcIiV5aXsEVAgCLcBGAs/s1600/20181203_091411.jpg

Similar Posts