Ricetta Pane con Farina di Farro Monococco

Pane di monococco, Italië

Ingrediënten

  • 500 gr. eenkorenmeel (Triticum monococcum)
  • 125 gr. zuurdesem (minstens ¾ uur ververst)
  • 300-335 ml handwarm water
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 10 gr. zout

Bereidingswijze

  1. Los in een kom de zuurdesem op in het water, voeg het speltmeel toe.
  2. Begin met kneden en voeg na een paar minuten de extra vergine olijfolie en tenslotte het zout toe; blijf kneden tot het een gladde en homogene consistentie heeft.
  3. Laat het deeg in een met een doek afgedekte kom bij kamertemperatuur rusten tot het in volume verdubbeld is (4 tot 6 uur).
  4. Kneed het deeg nogmaals op een met bloem bestoven werkvlak.
  5. Bol het deeg op en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Laat het nog 1-2 uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 250°C.
  8. Snijd het oppervlak van het deeg in.
  9. Bak het brood 45 minuten in een hete oven (de eerste 15 minuten op 250°C, de overige 30 minuten op 200°C).

Ricetta Pane con Farina di Farro Monococco

Similar Posts