eerste tibetaanse brood, zonvormig

Gerstebrood, Tibet

Ingrediënten

  • 250 gr. gerstemeel
  • 250 gr. tarwemeel
  • 50 gr. sesamzaad
  • 25 ml sesamolie of andere olie
  • 7 ½ gr. zout
  • Ca. 400 ml kokend water

Bereidingswijze

De avond ervoor:
  1. Rooster het gerstemeel in een pan met dikke bodem, roer af en toe tot het meel gaat geuren; het moet net niet beginnen te kleuren; dit roosteren kan ook in een oven, verwarmd op 160°C.
  2. Vermeng het geroosterde meel met het tarwemeel, het sesamzaad, de olie en het zout.
  3. Overgiet het mengsel beetje bij beetje met kokend water en roer; het wordt een roux-achtig iets.
  4. Doe een doek om de kom, wikkel het geheel in kranten in leg daar kussens overheen; oftewel boots een hooikist na.
De volgende dag:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Maak een egaal mengsel van het deeg, vorm een platte koek hiervan.
  3. Leg deze op bakpapier of ingevette bakplaat.
  4. Vorm een rondje in het midden; snijdt van daaruit de “zonnestralen”.
  5. Bak het brood op een temperatuur van 170°C gedurende ca. 60 minuten.

Laat het brood afkoelen op een rooster.

eerste tibetaanse brood, zonvormig

Similar Posts