Pita, Israël
Platbrood – voor 15 broodjes
Ingrediënten
- 7 gr. instant gist (1 zakje)
- 150 á 200 ml. warm water (100 ml is sowieso te weinig)
- 1 el olie
- ½ el suiker
- 350 gr. bloem
- 1 tl zout
Bereidingswijze
- Los het gist en de suiker op in het warme water en laat circa 10 minuten weken.
- Meng de bloem met het zout, de olie en maak er een kuiltje in.
- Meng beetje bij beetje het water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg
- Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275°C en laat circa 10 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 15 bolletjes en laat ze onder een theedoek nog ca. 10 minuten rijzen.
- Rol de deegbolletjes zo dun mogelijk uit.
- Leg ze op de hete bakplaat in de oven
- Laat de broodjes in 2 minuten opbollen en lichtbruin worden; haal dan de broodjes uit de oven.
Bak je de broodjes in charges, zorg dan, dat de bakplaat heet blijft.
