pitabroodjes - Familie over de kook

Pita, Israël

Platbrood – voor 15 broodjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Los het gist en de suiker op in het warme water en laat circa 10 minuten weken.
  • Meng de bloem met het zout, de olie en maak er een kuiltje in.
  • Meng beetje bij beetje het water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg
  • Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275°C en laat circa 10 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in 15 bolletjes en laat ze onder een theedoek nog ca. 10 minuten rijzen.
  • Rol de deegbolletjes zo dun mogelijk uit.
  • Leg ze op de hete bakplaat in de oven
  • Laat de broodjes in 2 minuten opbollen en lichtbruin worden; haal dan de broodjes uit de oven.

Bak je de broodjes in charges, zorg dan, dat de bakplaat heet blijft.

pitabroodjes - Familie over de kook

Similar Posts