RECEPT: Surinaamse witte puntjes - This Girl Can Cook

Puntjes, Suriname

Voor 8 grote of 16 kleine puntjes

Ingrediënten

  • 500 gr. bloem
  • 8 gr. instant gist
  • 5 gr. suiker
  • 8 gr. zout
  • 275 ml water
  • 25 gr. gesmolten boter/plantaardige margarine
  • Griesmeel of rijstebloem om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Meng de gist met de bloem en voeg de suiker toe.
  2. Strooi daarna het zout over de bloem en voeg het water toe.
  3. Laat je keukenmachine draaien met de deeghaak (of kneed met de hand) tot alles gemengd is in ca. 5 minuten.
  4. Voeg dan de boter/plantaardige margarine toe en laat nog vijf tot tien minuten kneden tot je een soepel deeg hebt.
  5. Laat het deeg in een ingevette kom 60 minuten rijzen (of tot het in volume is verdubbeld).
  6. Verdeel het deeg na de rijsperiode in 8 of 16 stukken. Vorm er bolletjes van en rol die tot een puntbroodje.
  7. Maak met de steel van een pollepel of liniaal een inkeping in het midden en lengte van elk puntje.
  8. Leg de puntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 220°C.
  10. Maak opnieuw een inkeping met de pollepel als die een beetje is verdwenen en bestrooi met een zeef de puntjes met wat rijstebloem of griesmeel.
  11. Bak de puntjes in ca. 15 minuten af.
  12. Haal de broodjes uit de oven en laat ze 10 minuten op de plaat afkoelen.

Laat de broodjes op een rooster of op een theedoek verder afkoelen

RECEPT: Surinaamse witte puntjes - This Girl Can Cook

Similar Posts