Chocolade Brioche Knopen | Chocolade, Brioche, Banketbakker

Brioche à la pâte à tartiner chocolat, Frankrijk 

Ingredienten

  • 500 gram bloem
  • 2 eieren
  • 70 gram suiker
  • 18 cc melk
  • 30 gram boter
  • 30 gram gist (10 gram instant gist)
  • Chocoladepasta

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en laat het afkoelen.
  2. Los de gist op in warme melk.
  3. Doe de bloem en de suiker in de kom en maak een kuiltje in het midden.
  4. Giet daar de losgeklopte eieren, melk en gesmolten boter in.
  5. Meng het met je handen tot een deeg en laat het daarna rijzen tot het 2 keer zo hoog wordt.
  6. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en verspreid het op een met bloem bestoven vlak. De schrijven moeten ong. 25 cm in diameter zijn en 2 mm dik.
  7. Plaats een schijf in een taartvorm en verspreid er een laagje chocolade over tot een centimeter van de rand. Dek af met de tweede plak en zorg ervoor dat de randen op de andere plak aansluiten.
  8. Bij de 3de en 4de plak precies hetzelfde doen.
  9. Met een klein glas het midden van het deeg markeren en in 16 stukken snijden Let op: voorzichtig in het midden!.
  10. Pak twee slierten en draai ze 2 slagen in tegenovergestelde richtingen (rechterhand naar rechts, linkerhand naar links). Herhaal dit voor de overige 14.
  11. Laat het weer 30 minuten rijzen.
  12. Verwarm de oven voor op 180°C.
  13. Bestrijk het daarna met melk en bak het in 25 minuten af

Chocolade Brioche Knopen | Chocolade, Brioche, Banketbakker

Similar Posts