De bronafbeelding bekijken

Maïsbrood, Verenigde Staten

Ingrediënten

  • 50 gr. maïsmeel
  • 200 gr. tarwebloem
  • 7 gr. instant gist
  • 38 gr. roomboter/plantaardige margarine
  • Een ei, losgeklopt, de ene helft voor het deeg, de andere helft om te bestrijken
  • 5 gr. zout
  • 12 gr. witte basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 150 gr. uitgelekte maïskorrels

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de maïskorrels, samen en kneed dit tot een soepel, elastisch deeg.
  2. Lek de maïskorrels uit met een zeef en laat ze vervolgens drogen op een stuk keukenrol of theedoek.
  3. Mix het deeg 3 minuten op de laagste stand met deeghaken.
  4. Vervolgens zet je de mixer op een iets hogere stand en mix je nog eens 5 à 6 minuten. Het deeg is nu soepel en plakt niet echt meer.
  5. Bestuif het werkblad met bloem. Leg vervolgens de uitgelekte, gedroogde maïskorrels erbij.
  6. Steek de deegbal open met een deegsteker en druk de binnenkant op de maïskorrels.
  7. Er blijft een aantal korrels aan het deeg plakken. Kneed deze stevig in de deegbal. Herhaal dit proces totdat alle maïskorrels zijn opgenomen in het deeg.
  8. Kneed het deeg vervolgens minimaal een kwartier tot twintig minuten.
    Zorg voor een mooie bol en leg deze in een kom.
  9. Dek deze goed af met huishoudfolie en laat het deeg 45 minuten tot een uur rijzen in een donkere, warme ruimte, tot het deeg is verdubbeld.
  10. Haal het deeg uit de schaal en leg het op het werkblad. Druk vervolgens alle lucht eruit.
  11. Rol het deeg uit tot een rechthoek waarvan de korte zijden even breed zijn als de korte zijde van je bakblik.
  12. Vet het bakblik in met roomboter/plantaardige margarine en bestuif met maïsmeel.
  13. Rol het deeg op tot een lange rol en leg deze in het bakblik met de naad naar beneden.
  14. Bestrijk het deeg met de andere helft van het geklopte ei en strooi er nog wat maïsmeel overheen.
  15. Leg een theedoek over het bakblik en laat het brood nogmaals 45 minuten tot een uur rijzen.
  16. Verwarm de oven voor op 210°C.
  17. Als het brood in de oven staat, verlaag je de temperatuur naar 180°C en bak je het brood in ongeveer 25 minuten af.

De bronafbeelding bekijken

Similar Posts