Tarvo - Wikipedia

Tarvobrood, Nederland

Ingrediënten

  • 500 gr. Tarvo lichtbruin zonder E-nummers (Bijv. hier kopen )
  • 290 ml water (handwarm)
  • 15 gr. suiker
  • 10 gr. instant gist
  • 10 gr. zout
  • 25 gr. boter/plantaardige margarine
  • 15 gr. boter/plantaardige margarine (om af te strijken)

Bereidingswijze

  1. Doe het Tarvo lichtbruin, de suiker in een mengkom.
  2. Los de gist op in het handwarme water en vermeng dit geleidelijk met het meel.
  3. Doe het zout en de boter/plantaardige margarine erbij en kneed 10 minuutjes tot een elastisch, veerkrachtig deeg.
  4. Neem de mengkom uit de mixer en dek de kom af met folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg op een tochtvrije, warme plek 30 minuten rijzen.
  5. Druk het deeg plat met een vuist, kneed het licht en vorm er 2 kleine broden van.
  6. Leg die in ingevette broodvormen. Laat het deeg rijzen tot het 2 of 3 cm boven de rand van de broodvorm uitkomt.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Bak de broden in 25 tot 30 minuten af
  9. Strijk met een kwastje de boter uit over de bovenkant van de broden om te voorkomen dat de korst hard wordt.

Laat de broden helemaal afkoelen op een rooster.

Tarvo

Tarvo is een merknaam voor een lichtbruin soort brood, dat gekenmerkt wordt door een zachte korst en door het feit dat er geen korrels of pitjes in het brood zitten.

Het merk Tarvo werd in 1933 geïntroduceerd en is daarmee het oudste nog bestaande Nederlandse broodmerk. De naam is een samentrekking van tarwe en Vos, de naam van de molenaar die het speciale moutmeel ontwikkelde waarvan Tarvo wordt gebakken.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tarvo

Tarvo - Wikipedia

Similar Posts