https://i.pinimg.com/564x/e0/aa/0c/e0aa0c4f3aa0af4348acf1b37a1c2db8.jpg

Oberpfalzer Schlosskruste, Duitsland

Voor 1,5 kg brood

Ingrediënten

  • 320 ml donker bier
  • 320 ml water
  • 42 gr. instant gist
  • ½ tl suiker
  • 580 gr. roggemeel
  • 400 gr. speltmeel
  • 2 el volkoren zuurdesempoeder
  • 1 el appelazijn
  • 3 tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor op 220°C.
  2. Meng het water (warm, max. 37°C), het bier, de gist en de suiker.
  3. Spatel de rest van de ingrediënten er doorheen.
  4. Vouw het deeg op een met bloem bestoven werkblad 10 keer.
  5. Bestuif het deeg licht met bloem.
  6. Stort het deeg in een in een ingevette, of met bakpapier beklede Römertopf, of in een  vuurvaste schaal met deksel.
  7. Brood aan de bovenkant kruisvormig insnijden en met meel bestuiven.
  8. Deeg bedekken met een deksel en gedurende 75 minuten op 220°C afbakken.
  9. Daarna het brood 15 – 20 minuten zonder deksel in de oven verder afbakken.

Het brood wordt dan lekker knapperig.

https://i.pinimg.com/564x/e0/aa/0c/e0aa0c4f3aa0af4348acf1b37a1c2db8.jpg

Similar Posts