Pide, Turkije
Turks platbrood, voor 2 broden
Ingrediënten
- 500 gr. witte bloem
- 100 gr. maïsmeel
- 8 gr. instant gist
- 1 tl suiker
- 250 ml water, handwarm
- 4 el olijfolie
- ½ tl zout
- Sesamzaadjes of kummelzaadjes
- Rasp van 1 limoen
- Rasp van 1 sinaasappel
Bereidingswijze
- Roer in een kom/bekken het handwarme water, de gistkorrels en de suiker.
- Laat dit staan tot zich belletjes vormen.
- Voeg dan de olie, het zout en ongeveer een kwart van de bloem toe. Meng tot de bloem is opgenomen.
- Kneed daarna de rest van de bloem/meel erdoorheen.
- Voeg de sinaasappelrasp en de limoenrasp toe.
- Kneed ca. 5 minuten en dek de kom dan af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rusten of wacht tot het deeg in omvang verdubbeld is.
- Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk uit tot een ovaal.
- Leg de ovale deegstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk met de vingertoppen deukjes in het deeg en rek het deeg uit. De randen mogen iets dikker zijn dan het midden.
- Bestrooi met de kummel en/of sesamzaadjes. Laat de stukken brood onder een theedoek nog ongeveer 15 minuten rijzen.
- Verwarm intussen de oven voor op 230°C.
- Bak het brood in 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) af.