Turks brood stock afbeelding. Afbeelding bestaande uit kebab - 5729047

Pide, Turkije

Turks platbrood, voor 2 broden

Ingrediënten

  • 500 gr. witte bloem
  • 100 gr. maïsmeel
  • 8 gr. instant gist
  • 1 tl suiker
  • 250 ml water, handwarm
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • Sesamzaadjes of kummelzaadjes
  • Rasp van 1 limoen
  • Rasp van 1 sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Roer in een kom/bekken het handwarme water, de gistkorrels en de suiker.
  2. Laat dit staan tot zich belletjes vormen.
  3. Voeg dan de olie, het zout en ongeveer een kwart van de bloem toe. Meng tot de bloem is opgenomen.
  4. Kneed daarna de rest van de bloem/meel erdoorheen.
  5. Voeg de sinaasappelrasp en de limoenrasp toe.
  6. Kneed ca. 5 minuten en dek de kom dan af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rusten of wacht tot het deeg in omvang verdubbeld is.
  7. Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk uit tot een ovaal.
  8. Leg de ovale deegstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Druk met de vingertoppen deukjes in het deeg en rek het deeg uit. De randen mogen iets dikker zijn dan het midden.
  10. Bestrooi met de kummel en/of sesamzaadjes. Laat de stukken brood onder een theedoek nog ongeveer 15 minuten rijzen.
  11. Verwarm intussen de oven voor op 230°C.
  12. Bak het brood in 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) af.

Turks brood stock afbeelding. Afbeelding bestaande uit kebab - 5729047

Similar Posts