Quarkbrötchen, Duitsland
Kwarkbroodjes – voor 10 broodjes
Ingrediënten
- 300 gr. bloem
- 3 tl bakpoeder
- 4 gr. zout
- 10 gr. suiker
- 250 gr. kwark
- 50 gr. boter, gesmolten
- 2 tl maanzaad en/of kummel om te bestrooien.
Bereidingswijze
- Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker in een deegkom.
- Smelt de boter en voeg samen met de kwark en toe
- Kneed met mixer en deeghaken tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in 10 bolletjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakblik en druk ze plat
- Besprenkel de bolletjes met water en bestrooi met maanzaad en/of kummelzaad en druk iets aan.
- Schuif de broodjes in het midden van een koude oven en bak bij een temperatuur van 180°C gedurende 25-30 minuten af; laat ze daarna nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.