https://www.vers-inspiratie.nl/upload/images/Brood/Classofoods/Buitenlands%20Brood/Rewena_800x525.jpg

Rewena, Nieuw-Zeeland

Ingrediënten

  • 3 middelgrote aardappelen
  • 250 gr. bloem
  • 235 ml van het water waarin de aardappelen gekookt werden
  • 15 gr. suiker

Bereidingswijze

  1. Laat de aardappelen goed gaarkoken.
  2. Giet af (een gedeelte van het kookwater opzij houden en laten afkoelen) en laat de aardappelen goed afkoelen.
  3. Maak van de gekookte aardappelen puree en voeg er de bloem, de suiker en een hoeveelheid van het kookvocht aan toe.
  4. Dek dit af en laat het 24 tot 48 uur op kamertemperatuur verzuren.
  5. Voeg aan dit zuurdesem 750 gram bloem toe, ca. 400 ml water, 30 gr. gist en 20 gr. zout.
  6. Kneed alles tot een homogeen deeg en laat gedurende een half uur rijzen.
  7. Verdeel in stukken van 250 gr. en maak van de stukken een schijf.
  8. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het af met zonnebloemolie; laat het een uur laten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 160°C.
  10. Bak gedurende 30 – 35 minuten af.

https://www.vers-inspiratie.nl/upload/images/Brood/Classofoods/Buitenlands%20Brood/Rewena_800x525.jpg

Rewena

Rewena is een brood van de Maori’s. Het is een zuurdesembrood. Het zuurdesem wordt gemaakt van aardappelen.

Similar Posts