van der Veer's Frisian rye bread - Hollandshopper | the best online shop for Dutch food and gifts

Roggebrood, Friesland

Ingrediënten

  • 700 gr. gebroken rogge
  • 200 gr. roggemeel
  • 50 gr. roggebloem
  • 50 gr. tarwebloem
  • 2 el stroop
  • 10 gr. zout
  • 700 gr. heet water
  • 250 gr. water
  • Tarwezemelen (bijv. Zonnatura)

Bereidingswijze

  1. Laat de gebroken rogge tenminste 2 uur weken in hete (kokende) water.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de zemelen) toe.
  3. Kneed goed door totdat alles gemengd is.
  4. Maak een deegstuk maken en rol het door de zemelen.
  5. Verwarm de oven voor op 110°C.
  6. Bekleed een cakeblik met aluminiumfolie, plaats het deegstuk plaatsen erin en sluit het volledig af. Tip: Voor een constante temperatuur, plaats je het blik ‘au bain marie’ in een bak water dat tot de helft van het blik komt; dit voert overtollige hitte snel af.
  7. Ca. 8-24 uur ‘bakken’ op 110°C.
  8. Laten afkoelen, pas daarna folie verwijderen.

van der Veer's Frisian rye bread - Hollandshopper | the best online shop  for Dutch food and gifts

Similar Posts