draai 6

Zwitserse Twist – Zwitserland

Koffiebroodje

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 120 ml handwarme melk
  • 100 gram zachte boter
  • 7 gram instant gist
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel zout
  • Banketbakkersroom
  • 120 gram chocoladeschilfers

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de banketbakkersroom.
Bereidingswijze deeg:
  1. Doe de melk, gist, boter en suikers in de kom draai de ingrediënten, 3 minuten op lage snelheid.
  2. Voeg de bloem en het zout toe, en kneed het tot een elastisch, glad deeg.
  3. Bedek het deeg met een vochtige doek, en laat het op een warme plek 60 minuten rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.
  4. Spreid het deeg uit in een rechthoek, garneer met banketbakkersroom en chocoladeschilfers
  5. Vouw het deeg dubbel.
  6. Snij met een pizzasnijder rechthoeken van ongeveer 2 cm breed en 4 cm lang.
  7. Geef twee keer een twist (draai) aan de broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Laat 30 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  10. Broodjes afbakken in 15-20 minuten.
Tip:

Wil je een ander heerlijk koffiebroodje? In plaats van chocoladeschilfers kun je rozijnen gebruiken en vervolgens afwerken met abrikozenmoes en fondant. Hmmmm…

draai 6

Similar Posts