Bakker Gijsbert - Duitse broodjes 😋 Niet alleen op zondag,... | Facebook

Harde broodjes

Voor 8 stuks

Ingrediënten

Voordeeg

  • 215 gr. tarwebloem (type 65)
  • 160 ml water
  • 0,5 gr. instant gist

Deeg

  • 320 gr. tarwebloem (type 65)
  • 180 gr. lauw water
  • 9 gr. zout
  • 4 gr. kristalsuiker
  • 2 ½  gr. gedroogde gist

Benodigdheden

  • Precisieweegschaal of weeglepel

Bereidingswijze

Begin de avond tevoren

Voordeeg

  1. Doe de avond ervoor de ingrediënten voor het voordeeg bij elkaar in een kom en meng ze met de spatel goed door elkaar.
  2. Dek de kom af met folie en laat het voordeeg de hele nacht rusten.

Deeg

  1. Doe de volgende ochtend alle ingrediënten voor het deeg samen met het voordeeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed een mooi en soepel deeg in 15 minuten, of in 20 minuten met de hand.
  2. Vet een kom in met een heel dun laagje zonnebloemolie en leg het deeg erin. Draai het deeg om zodat alle kanten van het deeg bedekt zijn met een laagje olie.
  3. Dek de kom af met folie en laat het deeg een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
  4. Haal het deeg uit de kom en druk zachtjes de lucht eruit.
  5. Verdeel het deeg in 8 stukjes en bol deze op. Laat de bolletjes 20 minuten onder folie rusten.
  6. Bol deze nogmaals op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de bolletjes 60 minuten rijzen.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C. Verwarm een bakplaat of braadslede onder in de oven mee.
  8. Bestrijk de gerezen bolletjes met wat water en snij de bolletjes in met een scherp mes.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en giet een kopje gekookt water in de bakplaat of braadslede.
  10. Haal na 15 minuten de bakplaat of braadslede voorzichtig uit de oven en draai de oven terug naar 200°C.
  11. Bak de broodjes nog 5 minuten tot ze mooi bruin zijn.
  12. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met wat water. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Bakker Gijsbert - Duitse broodjes 😋 Niet alleen op zondag,... | Facebook

Similar Posts