Kaneelbroodjes, Denemarken
Ingrediënten
Deeg
- 500 gram patentbloem
- 10 dl water of melk
- 25 gr. gist ( 1zakje gedroogde gist)
- 80 gr. suiker
- 3 eieren
- 8 gr. zout
- Rasp van 2 sinaasappels
- 40 gr. boter
Vulling
- 300 gram suiker
- 2 el. water
- 110 gr. boter
- 150 gr. gehakte pecannoten of hazelnoten
- Snufje kaneel
Bereidingswijze
Deeg
- Voeg in een kom de bloem, de suiker, het water of de melk, de gist en de eieren en meng dit tot er een rullige massa ontstaat.
- Voeg hierbij het zout, de sinaasappelrasp en de boter toe en kneed het tot een deegbal.
- Sla en kneed het deeg tot het droog en elastisch is.
- Laat het deeg afgedekt met doek 1 uur op kamertemperatuur rusten.
Vulling
- Voeg de suiker met de 2 el. water in een pannetje laat het mengsel al roerend langzaam bruin worden.
- Als de suiker gekarameliseerd is voeg je de boter toe, daarna het snufje kaneel en de gehakte noten.
Afbakken
- Als het deeg voldoende gerezen is (verdubbeld), rol je deze uit tot een rechthoekige deeglap.
- Verdeel de vulling gelijkmatig hierover en rol het geheel vanaf de lange kant op tot een rol.
- Verdeel de rol in 12 stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Strijk ze af met losgeklopte dooiers.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Laat de broodjes ca. 20 minuten rijzen en bak ze in 12 minuten af.