Kanelbulle - Zweedse Kaneelbroodjes Stock Afbeelding - Afbeelding bestaande uit snack, atmosfeer: 47220091
|

Kaneelbroodjes, Denemarken

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram patentbloem
  • 10 dl water of melk
  • 25 gr. gist ( 1zakje gedroogde gist)
  • 80 gr. suiker
  • 3 eieren
  • 8 gr. zout
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 40 gr. boter

Vulling

  • 300 gram suiker
  • 2 el. water
  • 110 gr. boter
  • 150 gr. gehakte pecannoten of hazelnoten
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze

Deeg

  1. Voeg in een kom de bloem, de suiker, het water of de melk, de gist en de eieren en meng dit tot er een rullige massa ontstaat.
  2. Voeg hierbij het zout, de sinaasappelrasp en de boter toe en kneed het tot een deegbal.
  3. Sla en kneed het deeg tot het droog en elastisch is.
  4. Laat het deeg afgedekt met doek 1 uur op kamertemperatuur rusten.

Vulling

  1. Voeg de suiker met de 2 el. water in een pannetje laat het mengsel al roerend langzaam bruin worden.
  2. Als de suiker gekarameliseerd is voeg je de boter toe, daarna het snufje kaneel en de gehakte noten.

Afbakken

  1. Als het deeg voldoende gerezen is (verdubbeld), rol je deze uit tot een rechthoekige deeglap.
  2. Verdeel de vulling gelijkmatig hierover en rol het geheel vanaf de lange kant op tot een rol.
  3. Verdeel de rol in 12 stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Strijk ze af met losgeklopte dooiers.
  5. Verwarm de oven voor op 190°C.
  6. Laat de broodjes ca. 20 minuten rijzen en bak ze in 12 minuten af.

Kanelbulle - Zweedse Kaneelbroodjes Stock Afbeelding - Afbeelding bestaande  uit snack, atmosfeer: 47220091

Similar Posts