Een afbeelding van Patak's Naan garlic & coriander

Naanbrood, India

Ingrediënten

  • 500 gr. bloem
  • 2 tl suiker
  • 10 gr. zout
  • 7 gr. instant gist
  • 50 gr. boter, gesmolten (of geklaarde boter, ‘ghee’)
  • 175 gram volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 175 ml water, lauwwarm

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er een deeg van.
  2. Kneed het deeg zo’n 5 tot 10 minuten tot je een mooi elastisch deeg hebt.
  3. Laat het deeg vervolgens afgedekt 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek.
  4. Oven voorverwarmen op 250°C.
  5. Leg een pizzasteen of lege bakplaat in de oven.
  6. Kneed vervolgens het deeg kort door en verdeel het in acht stukken. Rol de stukken op een licht bebloemd werkblad uit tot een ovaalvormige lap van ongeveer een halve centimeter dikte.
  7. Bak het vervolgens in 6 à 9 minuten goudbruin en gaar.

Tip: De traditionele klei-oven wordt 350°C heet. Daardoor kun je naan ook afbakken in een pan: Elke zijde bakken tot hij opbolt.

Similar Posts