De bronafbeelding bekijken

Lavash, Armenië

Platbrood – voor 10 broden

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 250 ml heet water
  • ½ eetlepel zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Los het zout op in het hete water.
  2. Voeg beetje bij beetje het water toe aan de bloem terwijl je dit tot een compacte deegbal kneedt. Het is even flink kneden; het deeg mag niet meer aan je vinger plakken. Voeg anders wat meer bloem of water toe. Vorm het deeg tot een bol.
  3. Vet een ruime kom in met wat olijfolie en leg hierin de deegbol.
  4. De bol omdraaien zodat beide kanten goed bedekt zijn met olijfolie.
  5. Dek de kom af met een natte theedoek of plasticfolie en laat dit ongeveer 30 minuten op het werkvlak staan.
  6. Verdeel het deeg in kleine gelijke delen, ca. 75 gr. Maak bolletjes van de deegstukken en rol ze met een deegrol uit tot een ronde dunne lap (zorg er wel voor dat de lap niet groter wordt dan de pan waarin je deze straks gaat bakken).
  7. Verhit een pan op het vuur zonder olie of boter en bak hierin het brood om en om gaar.
  8. Leg op een bord, besprenkel met een paar druppeltjes water en dek af met een droge theedoek om het warm te houden. Herhaal dit tot het deeg op is.
De bronafbeelding bekijken

Similar Posts