Syrische uienbroodjes worden gebakken in het oosten van het Middellandse zeegebied. De broodjes worden gebakken van heel fijn gemalen tarwemeel, wat vroeger wel chapatimeel werd genoemd. In dit recept gebruik ik echter gewoon tarwemeel. De toplaag geeft het broodje een heerlijke geur. Serveer de broodjes het liefst warm.__ Arabisch Eten, Cheesesteak, Zelfgemaakt

Manakish, Syrië

Uienbroodjes – Voor 10 broodjes

Ingrediënten

  • 350 gr. tarwebloem
  • 150 gr. durum bloem
  • 7 gr. instant gist
  • 9 gr. zout
  • 320 ml water
  • 2 el olijfolie
Topping
  • 1 kleine rode ui
  • 2 takjes verse munt
  • 1 ½ tl komijnpoeder
  • 2 ½ tl korianderpoeder
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Doe in de kom van de keukenmachine de 2 soorten bloem, de gist en het zout. Meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg de 2 eetlepels olijfolie en het water toe.
  3. Plaats de kom in de machine en zet deze aan op een lage stand. Zodra de bloem al het water heeft opgenomen kun je de kneedmachine eventueel iets sneller laten draaien.
  4. Kneed in ca. 10 minuten tot een zacht en elastisch deeg is ontstaan.
  5. Vet een mengkom goed in en doe daar het deeg in. Dek de kom af met huishoudfolie of een schone keukendoek.
  6. Laat het deeg 60 minuten op kamertemperatuur rijzen of wacht tot heet deeg in volume verdubbeld is.

Bereidingswijze topping

  1. Spoel de takjes munt schoon en dep ze droog. Haal de blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Doe ze in een schaaltje.
  2. Schil de rode ui, snipper deze fijn en voeg de stukjes bij de munt.
  3. Voeg de koriander en de komijnpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Zet het schaaltje even opzij.
  4. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 10 gelijke stukken van ca. 85 gram.
  5. Bol deze stukken op en laat ze ongeveer 10 minuten rusten onder een stuk licht ingevette huishoudfolie.
  6. Duw met je vingertoppen de deegballen platter zodat er dikke schijven van circa 13 à 15 centimeter doorsnede ontstaan; je mag ook een deegrollergebruiken.
  7. Leg de broodjes op met bakpapier beklede bakplaten. Laat voldoende ruimte tussen de broodjes.
  8. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk vervolgens de bovenkant van de deegrondjes met olijfolie.
  9. Verdeel nu de topping over de 10 broodjes en laat het deeg ongeveer 20 à 25 minuten rusten.
  10. Verwarm de oven voor op 220°C.
  11. Schuif de bakplaten in de oven en bak de uienbroodjes in 18 tot 20 minuten licht- tot goudbruin.
  12. Verwissel de bakplaten na 10 minuten baktijd van plaats, zodat alle broodjes even bruin worden.

Syrische uienbroodjes worden gebakken in het oosten van het Middellandse zeegebied. De broodjes worden gebakken van heel fijn gemalen tarwemeel, wat vroeger wel chapatimeel werd genoemd. In dit recept gebruik ik echter gewoon tarwemeel. De toplaag geeft het broodje een heerlijke geur. Serveer de broodjes het liefst warm.__ Arabisch Eten, Cheesesteak, Zelfgemaakt

Similar Posts